Illiya vjestica V1 E R1 Z40l Y unsplash 1

Openbaar bestuur

ANP Foto / Richard Brocken

Het openbaar bestuur is verantwoordelijk voor het borgen van publieke belangen. Daarin moet voortdurend een balans gezocht worden tussen waarden die met elkaar concurreren.

Veel bestuurders, politici en ambtenaren streven naar het vinden van een goede verhouding tussen de menselijke maat en de eisen van het systeem, zodat de publieke sector maatschappelijke meerwaarde levert, efficiënt uitvoert en oog houdt voor bestuurlijke logica en politieke realiteit.

AEF helpt opdrachtgevers om in die context de juiste balans te vinden. Vaak is onze rol om alle relevante afwegingen inzichtelijk te maken. Alle perspectieven op – of liever nog aan – tafel en alle consequenties zo goed mogelijk in beeld. Dat doen we door onafhankelijk en gefundeerd onderzoek, het organiseren van ordentelijke processen en door goed stakeholdermanagement. Alle aspecten van een vraagstuk komen in beeld, doordat we kennis hebben van stelsel tot praktijk. Zo maken we zorgvuldige besluitvorming mogelijk.

Daarnaast helpt AEF opdrachtgevers met het verbeteren van publieke dienstverlening. We hebben oog voor functionerende checks and balances, werkende organisaties en lerende processen. Naast onderzoek en advies bieden we daarvoor ook programma- en verandermanagement, zowel als extern adviseur als in interimrollen.

Meer weten over deze sector?

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm