Event

AEF LIVE 27 juni: samen in beweging!

Aef live header

Blokkenschema

Welkom op AEF LIVE op 27 juni van 16:00 tot 22:00 uur. Bekijk hieronder het blokkenschema.

Het blokkenschema

Samen werken aan hoe we samen leven. AEF LIVE is het festival voor maatschappelijke vraagstukken waar je bij wilt zijn. Van de toekomst van zorg tot gelijke kansen voor iedereen.

AEF LIVE OP DONDERDAG 27 JUNI

Wat leuk dat je dit leest. Dit jaar organiseren we alweer de 5e editie van AEF LIVE: het festival over maatschappelijke vraagstukken. Oplossen van maatschappelijke vraagstukken vraagt meer dan ooit om mensen en perspectieven bij elkaar te brengen. Om ruimte te maken en te onderzoeken hoe het écht zit. Ingewikkelde kwesties ontrafelen, verschillende perspectieven toelaten, werken op de plekken waar het schuurt en waar de kansen ontstaan. Kortom: meer dan ooit gaat het erom samen in beweging te komen. 

Op AEF LIVE luisteren we, wisselen we ervaringen uit en gaan daadwerkelijk samen aan de slag in alle mogelijk vormen. Denk aan: workshops, debatten, serious games, hackatons, pitches, dialoogtafels, een ‘faalpodium’, vraagstages, ontwerpsessies een inspiratiemarkt en veel meer.

Dat doen we samen met gemeenten, ministeries, scholen, zorginstellingen en stichtingen. Maar ook met kunstenaars, kritische denkers, filosofen, experts en ervaringsdeskundigen. Jij maakt het programma mee!

Meld je hier aan: https://www.aanmelder.nl/aefli...

Op donderdag 27 juni verwelkomen wij je met veel plezier op ons festival AEF LIVE, waar we met elkaar kennis en verhalen gaan delen, en mensen en perspectieven bij elkaar brengen.

Het thema dit jaar? Samenwerken aan hoe we samen leven.

Bm20190613 256

Kijken over de grenzen van sectoren heen

Wij brengen de werelden van politieke besluitvorming, beleid, publieke dienstverlening en burgers bij elkaar, waar nodig over de grenzen van sectoren heen. Zo kunnen we parallellen ontdekken tussen verschillende vraagstukken. En houden we zicht op hoe de maatschappij zich beweegt. We werken graag ‘daar waar het gebeurt’: in het hart van de maatschappelijke dynamiek, waar het soms schuurt en altijd beweegt.

Een greep uit het programma:

  • Bezoek onze expositieruimte! Hier verken je ‘toegankelijkheid in taal’ tussen burgers en overheid. Bekijk hier ook een fototentoonstelling over Humanity on the Move, en ervaar hoe het voelt als er geen plek voor jou is in de maatschappij.
  • Ga in gesprek over het gebruik van AI bij de overheid: hoe raakt deze ontwikkeling het Openbaar Bestuur?
  • Vind een gezamenlijke taal tussen doelmatig beleid en het rechtsstatelijke.
  • Verdiep je in de uitdagingen die Jan van Zanen, burgemeester in Den Haag en oud-burgemeester van Utrecht, tegenkomt in zijn werk.
  • Deel jouw netwerk met Taal Doet Meer netwerkhoek, waar je taalleerders helpt in de zoektocht naar een baan.
  • Laat je meevoeren met het theater van Firma Mes: een absurdistische houdgreep tussen drie ambtenaren, een groep burgers en een lokaal theater. Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg?
  • Ga terug in de tijd; ruim 20 jaar geleden formuleerde AEF een baanbrekend advies over de toekomst van de langdurige zorg (toen nog de AWBZ). Wat waren destijds de bedoelingen achter 'de ontvoogding van de burger' en in hoeverre zijn die anno 2024 nog actueel?

Dit en nog veel meer...

Denk, durf, droom, doe en maak het met ons mee op 27 juni 2024! En neem vooral je netwerk mee!

Het programma voor AEF Live ‘24
MELD JE AAN VOOR AEF LIVE

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm