Over Andersson Elffers Felix

Werken bij AEF

Leidsche Rijntunnel Vivian 1920 780
Glasmozaïek Leidsche Rijntunnel in Utrecht

Wil jij met hoogwaardig onderzoek en advies bijdragen aan een sterkere publieke sector?

Dát doen we bij AEF. Elke dag werken we samen aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Met hoogwaardig advies en onderzoek zetten we ons al meer dan 40 jaar in voor thema’s die ons allemaal raken.

Samen maatschappelijk verschil maken? Lees dan vooral verder!

52084108664 b04d519c96 k 52535637674 dba82dacfc k kopie

Diverse opdrachtgevers en gevarieerd werk

Bij AEF werken we voor diverse opdrachtgevers in het (semi-)publieke domein. We ondersteunen overheden, publieke en private organisaties bij belangrijke vraagstukken. Echt verschil maken vraagt volgens ons om een aanpak op maat. Daarom is je werk als adviseur zo gevarieerd. Adviseurs bij AEF zijn sterk op inhoud en proces, gericht op verbetering en vernieuwing, en zijn gewend om rekening te houden met uiteenlopende belangen​. Je werkzaamheden bestaan uit het doen van onderzoek, geven van advies en het begeleiden van strategische veranderprocessen.

Bekijk ons werkgebied

Hoe ziet een werkdag bij AEF eruit?
Geen dag is hetzelfde bij AEF. Je werkt op kantoor, thuis of bij de opdrachtgever. In projectteams werk je samen voor diverse opdrachtgevers en aan maatschappelijke thema’s, die aansluiten bij jouw expertise en interesse. Er is ook ruimte voor gezelligheid en verbinding: van borrels en etentjes tot inhoudelijke, sportieve en sociale activiteiten. En als je je even wil terugtrekken om tot rust te komen, om te kolven, of om te bidden, dan hebben we daar een stilteruimte voor.

Schermafbeelding 2022 12 08 om 15 05 47
Zo ziet een werkdag bij AEF eruit

Gedreven en talentvolle mensen

Adviseurs bij AEF worden gedreven door maatschappelijke betrokkenheid. Ze bijten zich graag vast in complexe vraagstukken. In een divers team ontwikkelen adviseurs een passende aanpak bij elke vraag. Samen maken we het verschil door hoge kwaliteit te leveren. Vanuit persoonlijke drijfveren en kwaliteiten werken we aan verschillende thematieken in het publieke domein. Dit doen we onafhankelijk; we vormen ons een eigen beeld, en doen moeite om alle relevante perspectieven op tafel te brengen.

Jasper Sterrenburg2 30c
We zijn een middelgroot bureau en dat is een bewuste keuze: iedereen kent elkaar en iedereen doet mee.
Jasper, adviseur en bureauleiding bij AEF

Wij vinden het belangrijk om verschillende professionele en persoonlijke achtergronden in ons werk te betrekken. AEF heeft veel verschillende expertises in huis om vraagstukken aan te pakken. Van bedrijfs- en bestuurskundigen, juristen, natuurkundigen, wiskundigen, psychologen tot en met artsen en verpleegkundigen: die brede mix aan achtergronden en ervaringen maken het mogelijk om opdrachtgevers vanuit verschillende vakgebieden en ervaringen oplossingen aan te reiken. We willen daarnaast een diverse en inclusieve organisatie zijn, waar iedereen welkom is, ongeacht geloof, etnisch/culturele achtergrond, gender, leeftijd of van wie je houdt. We ontmoeten je graag!


Lees de verhalen van AEF'ers over wat AEF typeert

David

“Toen ik bij AEF begon voelde ik me net een kind in een snoepwinkel: zo veel interessante maatschappelijke onderwerpen om aan te werken! Je krijgt meteen de kans veel verantwoordelijkheid te nemen in projecten. Daarnaast staat er vanaf dag één een mentor voor je klaar, bij wie je altijd terecht kunt met vragen. 

Alle AEF’ers hebben een drive om maatschappelijke vraagstukken écht te doorgronden en oplossingsgericht advies te geven. En dat gaat gepaard met veel aandacht voor je eigen ontwikkeling. Aan het begin van elk project bespreken we in het team hoe we de rollen verdelen zodat iedereen in zijn/haar kracht is, maar ook blijft leren. Zo word je steeds uitgedaagd en leer je ook van de ervaring en kwaliteiten van je collega’s.” 

David, adviseur bij AEF
Lees meer
Mischa adviseur bij AEF

"Werken bij AEF is dynamisch en nooit saai. We werken in snelheid en zitten bovenop de maatschappelijke actualiteiten. Ik voelde me meteen thuis in de joviale en informele setting op het kantoor. De collega's bestaan uit een leuke mix aan achtergronden en betrokken mensen. Er is veel humor en snelheid in de onderlinge communicatie. Bij AEF hebben gemeen dat we ons allemaal enorm interesseren voor de inhoud en we actuele ontwikkelingen weten te benutten in ons advieswerk. Het bureau is groot genoeg om aan diverse opdrachten te werken, maar klein genoeg om al je collega’s echt te kennen.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Als je graag verantwoordelijkheid pakt voor jezelf en de organisatie, dan is AEF het bureau waar je wil werken."

Mischa, adviseur bij AEF
Lees meer

 Leren én ontwikkelen bij AEF

Bij AEF is er veel oog voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van adviseurs. Je krijgt vanaf de start een mentor die jou begeleidt met je werkpakket en ontwikkeling, zowel praktisch als persoonlijk. Je stelt leerdoelen op, en bespreekt samen hoe jij daar in projecten aan kunt werken . Daarnaast bieden we cursussen en trainingen om te ontwikkelen en groeien in het vak.

Leren en ontwikkelen bij AEF
Schermafbeelding 2022 12 08 om 15 12 20
Leren en ontwikkelen bij AEF
Erwin De Craen 31d
Je werkt aan veelzijdige en uitdagende projecten, waar je leert van de verschillende perspectieven binnen het team. 
Erwin, adviseur bij AEF
Sollicitatieronde 2024 aangepast

Interesse in een baan of stage bij AEF?

Als adviesbureau zijn we volop in beweging. Regelmatig hebben we ruimte voor nieuwe collega’s. Van startende en ervaren adviseurs tot werkstudenten en stagiaires. Bij AEF werken we met sollicitatierondes van een maand. De sluitingsdata van elke ronde vind je hiernaast. Na sluiting van de vacature kijken we samen of er een match is. Meer weten over de stappen? Bekijk ze in de link hieronder.

Wil je stage lopen bij AEF?
Stuur je cv en motivatiebrief tijdens de twee sollicitatierondes naar Lisette via werving@aef.nl. Deze sollicitatierondes sluiten op:
21 mei en 20 november

Meer weten over onze sollicitatieprocedure?

Een ambitieuze, inspirerende en prettige werkomgeving

Aan de Maliebaan in Utrecht vind je het kantoor van AEF: een uitnodigende en prettige werkomgeving waar we verschillende activiteiten organiseren. Zo organiseerden we al verschillende edities van AEF Live: een evenement waarbij we met ons netwerk in gesprek zijn gegaan over actuele maatschappelijke vraagstukken.

Tijdens de maandelijkse bureauavond komen we bij elkaar om samen te eten, en belangrijke ontwikkelingen in ons werk door te spreken. Regelmatig organiseren we inspirerende workshops, trainingen en gaan we met elkaar in gesprek over inhoudelijke thema’s. Minimaal twee keer per jaar gaan we met elkaar op pad en organiseren we een bureautweedaagse waar we leren, ontwikkelen en elkaar en anderen willen inspireren. 

Ben je nieuwsgierig naar AEF én zie jij jezelf hier werken? Bekijk de vacatures en solliciteer! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

51999359031 fde53f918d h 51995679323 fcd994e927 k
Bm20190613 110 Collegas van Andersson Elffers en Felix

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm