Werken bij AEF: wat typeert ons bureau?

AE Fers aan het werk
Een aantal AEF'ers aan het woord over het bureau, de mensen en de werkcultuur

Hoe is het om te werken bij een adviesbureau als AEF? Wat typeert ons bureau, wie zijn de mensen, hoe is de werkcultuur en wat onderscheidt ons van anderen? Dat lees je in de verhalen van een aantal van onze AEF'ers hieronder.

David

Meer over werken bij AEF

Toen ik bij AEF begon voelde ik me net een kind in een snoepwinkel: zo veel interessante maatschappelijke onderwerpen om aan te werken! Je krijgt meteen de kans veel verantwoordelijkheid te nemen in projecten. Daarnaast staat er vanaf dag één een mentor voor je klaar, bij wie je altijd terecht kunt met vragen.

Alle AEF’ers hebben een drive om maatschappelijke vraagstukken écht te doorgronden en oplossingsgericht advies te geven. En dat gaat gepaard met veel aandacht voor je eigen ontwikkeling. Aan het begin van elk project bespreken we in het team hoe we de rollen verdelen zodat iedereen in zijn/haar kracht is, maar ook blijft leren. Zo word je steeds uitgedaagd en leer je ook van de ervaring en kwaliteiten van je collega’s.

David, adviseur bij AEF
Mischa adviseur bij AEF

Werken bij AEF is dynamisch en nooit saai. We werken in snelheid en zitten bovenop de maatschappelijke actualiteiten. Ik voelde me meteen thuis in de joviale en informele setting op het kantoor. De collega's bestaan uit een leuke mix aan achtergronden en betrokken mensen. Er is veel humor en snelheid in de onderlinge communicatie. Bij AEF hebben gemeen dat we ons allemaal enorm interesseren voor de inhoud en we actuele ontwikkelingen weten te benutten in ons advieswerk. Het bureau is groot genoeg om aan diverse opdrachten te werken, maar klein genoeg om al je collega’s echt te kennen.

Er is veel ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. Als je graag verantwoordelijkheid pakt voor jezelf en de organisatie, dan is AEF het bureau waar je wil werken.

Mischa, adviseur bij AEF
Alke adviseur bij AEF

De gedrevenheid van collega’s geeft me veel energie. Samen de schouders eronder zetten, voor elk project. Ik vind het indrukwekkend om te zien welke projecten aangepakt worden en met name de ijzersterke adviezen die we opleveren.

Naast dynamisch werk maakt ook de onderlinge dynamiek AEF erg leuk. Ieder een andere achtergrond en deskundigheid en die verschillende perspectieven op tafel leren mij veel. De een heeft met de voeten in de klei gestaan als docent, en de ander weet hoe de economie van Nederland in elkaar steekt.

De maatschappelijke betrokkenheid zie ik echt terug in onze organisatie. We gaan de praktijk in door met de doelgroep in gesprek te gaan tijdens een bureautweedaagse, en zetten ons in voor belangrijke initiatieven als JINC en De Nationale DenkTank.”

Alke, adviseur bij AEF
Indra adviseur bij AEF

Toen ik hier kwam werken had ik al werkervaring, maar nog niet als adviseur. Het introductieprogramma, wat het eerste jaar wordt aangeboden, heeft mij geholpen met adviseursvaardigheden die voor mij super waardevol zijn geweest.

Geen dag is hetzelfde bij AEF: je werkt aan meerdere projecten tegelijk en je werkt in steeds wisselende teams van collega’s. Zo blijf je fris kijken naar elk vraagstuk en is je dag altijd dynamisch.

Er is bij AEF veel ruimte om op te pakken wat jij interessant vindt en waar je graag aan wil bijdragen. Zowel op het type vraagstuk en domein als buiten projecten om. Zo draag je bijvoorbeeld bij aan de ontwikkeling van collega’s of de sociale activiteiten van het bureau. 

Indra, adviseur bij AEF

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm