Partner

Jolien van der Vegt

Bekijk profiel
email hidden; JavaScript is required
Jolien Van Der Vegt2 32w

Over Jolien

Jolien van der Vegt is bestuurskundige en werkt als adviseur in de onderwijssector en het sociaal domein. Ze wordt enthousiast van vraagstukken waarin de politiek en maatschappij samenkomen, of dat nu voor de Rijksoverheid of een gemeente is. Jolien is inhoudelijk gedreven en komt snel tot de kern. Ze vindt het belangrijk voor haar opdrachtgevers een waardevol resultaat op te leveren, zonder het proces uit het oog te verliezen.

De afgelopen jaren heeft Jolien uiteenlopende strategietrajecten, onderzoeken en evaluaties geleid. Van een onderzoek naar de regeldruk van personeel bij universiteiten en hogescholen, tot het onderzoek naar de doelmatigheid van financiën in het funderend onderwijs. Ze evalueerde in verschillende gemeenten de sturing en beheersing van jeugdzorg en stelde samen met de sector een plan op voor verbetering van de hoogspecialistische jeugdhulp in opdracht van het ministerie.

Vóór AEF werkte Jolien bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daar heeft ze ruim vijf jaar bijgedragen aan beleidsontwikkeling op onder andere digitalisering en internationalisering in het onderwijs. Zo vertegenwoordigde ze Nederland in het Europese samenwerkingsverband voor hoger onderwijs (Bologna). Ook was Jolien betrokken bij de totstandkoming van de Strategische Agenda Waarde(n) van Weten. Tijdens een detachering bij de Europese Commissie, in het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes voor de Digitale Agenda, leerde ze het Europese speelveld van dichtbij kennen.

Jolien van der Vegt, Een onderzoek naar ervaren regeldruk, (Zelf)vertrouwen als basis voor kwaliteitszorg, in: Hoger Onderwijs Management, nr.4, jrg.10 (2019), p.12-15

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm