Alexander grey vkztd U Dhv Y unsplash

Jeugd

De jeugd heeft de toekomst. Onbezorgd opgroeien richting die toekomst is helaas niet voor al onze jongeren vanzelfsprekend. Soms is een klein zetje in de goede richting voor hun ouders al voldoende. Soms is er meer nodig, bijvoorbeeld wanneer een kind een beperking heeft of wanneer ouders niet voldoende in staat zijn om hun kind gezond en veilig groot te brengen.

Sinds 2015 ligt het organiseren van veel van deze hulp bij gemeenten. Dat is best een uitdagende en veeleisende opdracht gebleken. Iedereen wil het beste voor kinderen en jongeren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We willen iedereen hulp bieden die dat nodig heeft, maar is er ook zoiets als teveel hulp?! We bieden graag zo licht mogelijke hulp, maar hoe signaleer je op tijd dat er meer nodig is? En we bieden graag integrale hulp, maar hoe geef je dat in de praktijk vorm?

AEF helpt organisaties al jaren bij deze en andere vraagstukken. Van gemeenten die geen grip hebben op hun uitgaven voor de jeugdhulp tot branchepartijen om een kwaliteitskader te ontwikkelen. Van jeugdhulpaanbieders die in zwaar weer verkeren tot de Rijksoverheid die haar kaderstellende rol beter in wil vullen.

Allemaal andere organisaties met allemaal andere uitdagingen. Maar allemaal hebben ze stappen kunnen zetten door de gezaghebbende uitkomsten van trajecten, (be)geleid door onze gedreven en ervaren adviseurs.

Meer weten over deze sector?

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm