Projecten

Hoe bescherm je kinderen tegen de verleidingen van (drugs)criminaliteit?

Taylor flowe 4n KOEA Qa Tg A unsplash

Weerbaar zijn tegen de verleidingen van (drugs)criminaliteit, je dromen verwezenlijken en je ambities waarmaken. Dat is waar Kapot Sterk, een preventief onderwijsprogramma voor leerlingen van groep 7 en 8, zich hard voor maakt. Op landelijke schaal is er steeds meer behoefte aan meer bewezen effectieve en goed uitgevoerde jeugdinterventies. Kapot Sterk, onderdeel van het programma Straatwaarden, zet zich specifiek in op het weerbaarder maken van jongeren tegen de verleidingen van (drugs)criminaliteit.

Het programma Kapot Sterk heeft de ambitie om verder te professionaliseren door de stappen te zetten die nodig zijn om met het programma richting een bewezen effectieve interventie te gaan. AEF-adviseurs Aukje, Bo, Alec en Meltem hebben hieraan bijgedragen door een procesevaluatie uit te voeren. Wat direct opviel: er is veel energie en enthousiasme over het programma, zowel bij het projectteam als bij gemeenten, scholen en gastsprekers.

Projectleider Aukje Hilderink: "Het belang van goede interventies is groot. Met plezier hebben we bijgedragen aan de doorontwikkeling van Kapot Sterk. De houding van de opdrachtgever was voor ons een prettige basis: vanaf de start waren zij duidelijk op zoek naar een eerlijke en kritische evaluatie, zelfs wanneer dat zou hebben geleid tot een negatief advies. We hebben gezien dat er veel goed loopt, en aan de verbeterpunten wordt momenteel hard gewerkt. Ook wordt er een effectevaluatie voorbereid. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het programma deze vervolgstappen op een adequate, effectieve manier gaat zetten.”

Meer weten over dit project? Stuur Aukje een berichtje!

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm