Projecten

Forensische zorg in zes levensverhalen

HH 40099523 1920 780
ANP Foto / Kees van de Veen

Zorg voor een veilige omgeving

AEF’ers Pippa Groenenberg en Maxime Dekkers spraken met zes (ex-)patiënten in de forensische zorg. Dat leverde levensverhalen op van mensen die (soms zware) delicten hebben gepleegd, maar vaak zelf ook weer kwetsbaar zijn. We spraken hen over hun verleden, hun ervaringen in de forensische zorg en hun verlangens voor de toekomst.

“Ik moest tbs gaan zien als hulp, een kans, in plaats van als aanval.”, aldus Ray [niet zijn echte naam], patiënt in een tbs-kliniek.

De portretten maakten we in opdracht van het Ministerie van Financiën en dienen ter ondersteuning van analyses en beleidsvoorstellen voor de Brede Maatschappelijke Heroverweging ‘Zorg voor een Veilige Omgeving’. In dit Rijksbrede onderzoek buigen vijf ministeries zich over het vraagstuk van het doelmatiger en doeltreffender inrichten van de forensische zorg. Het doel is een gezicht te geven aan de grote diversiteit aan mensen onder behandeling. En te laten zien welke soorten zorg geboden worden om zo een goede afweging tussen de voorgestelde maatregelen mogelijk te maken.

“Ik ben niet alleen mijn delict”, Levensverhalen uit de forensische zorg, februari 2020
Het rapport maakt deel uit van de Brede Maatschappelijke Heroverwegingen (BMH3)

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm