AEF'er Sanne bij BNR: over de ziekenhuiszorg van morgen

D50b4004 22ec 483d ac34 ed3d6f9439fa 4

AEF'er Sanne van Eerden was op maandag 1 april te gast bij BNR Nieuwsradio, waar ze voor het programma BNR Beter een mooi gesprek voerde met Berend Buys Ballot en Nina van den Dungen over de toekomst van de ziekenhuiszorg.

Hoe zorgen we ervoor dat gespecialiseerde ziekenhuiszorg ook in de toekomst beschikbaar blijft voor iedereen die dat nodig heeft? Hoe dichten we de 'zorgkloof'? En hoe ziet het 'sociale ziekenhuis' eruit?

Sanne: "De kernvraag is wat mij betreft: hoe benut je het ziekenhuis zo dat de specialistische medische zorg beschikbaar blijft voor de mensen die dat het hardst nodig hebben? Ik zie dat medisch professionals veel tijd kwijt zijn met zaken rond patiënten die niet (alleen) met medische zorg aan te pakken zijn, zoals stress rond schulden of woonruimte en psychische problemen. Stuk voor stuk factoren die veel invloed kunnen hebben op de mentale én lichamelijke gezondheid. Alleen ligt de oorzaak noch de oplossing sec bij de gespecialiseerde, medische ziekenhuiszorg. Daarom is de samenwerking vanuit de zorg en het sociaal domein (gemeentelijke instanties, de jeugdgezondheidszorg, de wijkteams) zo belangrijk. We moeten de zorg en ondersteuning veel integraler organiseren."

🎙️Luister de uitzending hier terug! https://www.bnr.nl/podcast/bet...

Meer weten over wat Sanne en AEF doen op dit domein? Stuur Sanne een berichtje!
Of lees meer op haar bio.


Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm