Adviseur

Merel Frencken

Bekijk profiel
email hidden; JavaScript is required
Merel Frencken 09w

Over Merel

Merel wordt enthousiast van politiek-bestuurlijke vraagstukken en zit graag dicht op het vuur: daar waar grote actuele problemen zich voordoen. Voordat ze aan de slag ging bij AEF werkte ze drie jaar als politiek adviseur van een Tweede Kamerlid. In de Tweede Kamer deed ze onder andere ervaring op met vraagstukken uit het zorgdomein.

Merel is oplossingsgericht en brengt energie in projecten. Welke vraag er ook voorligt, ze is altijd nieuwsgierig naar welke belangen er spelen en waar het wringt. Vervolgens denkt ze creatief na over wat er nodig is om deze belangen bij elkaar te brengen en te werken aan een oplossing. Bij AEF wil ze op die manier bijdragen aan grote maatschappelijke opgaven.

Aan de Universiteit Leiden rondde Merel cum laude een master Bestuurskunde af en deed ze een dubbele bachelor in Nederlands en Politicologie. Daarnaast studeerde ze internationale betrekkingen aan Sciences Po in Parijs en liep ze stage bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Om te ontspannen gaat Merel graag een eind rennen of boksen, en genieten van alles wat Amsterdam op het gebied van kunst en cultuur te bieden heeft.

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm