Actueel 23 mei 2024

JINC

Thumbnail 3

Gelijke kansen voor ieder kind. Het klinkt zo mooi, maar in de praktijk bepaalt de omgeving waarin een kind opgroeit nog veel te vaak zijn of haar toekomst. 

JINC wil dat niet je postcode maar je talenten en kwaliteiten bepalen hoe succesvol je op de arbeidsmarkt kunt zijn.

Stichting JINC lietin 2023maar liefst88.000kinderen tussen de acht en zestien jaarkennis maken met verschillende beroepen. Via stages en gesprekken met coaches ontdekken de kinderen welk werk of welke studie er bij hen past. Ze maken toekomstdromen én zetten die om in toekomstplannen. Ze leren hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft en hoe je een goede indruk kunt maken tijdens een sollicitatiegesprek. Maar ook wat ervoor nodig is om een eigen onderneming te starten. Of hoe je een goede planning maakt.    

AEF isal sinds de oprichting in2010bij JINC betrokken. In 2023 hebben we 45 leerlingen geholpen en hebben we daarnaast een financiële donatie gedaan. We helpen de kinderen door ze een bliksemstage aan te bieden waarin ze als echte adviseurs een probleem moeten oplossen. We nemen deel aan de door JINC georganiseerde sollicitatietrainingen aan waarin onze adviseurs met de jongeren vaardigheden oefenen. En we gaan met ze in gesprek over hun toekomst: over wat ze kunnen, wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken.

Deelnemende docent: 'Dit was een geweldige ervaring voor leerlingen, wat een gaaf rollenspel.  Echt heel tof hoeveel tijd en inzet er werd gestoken in het activeren van de leerlingen. Ze kwamen allemaal uit hun schulp.'

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm