Actueel 23 mei 2024

De Nationale Denktank

Schermafbeelding 2024 06 20 om 14 44 39

Een brug slaan tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven, door met jonge denkers en doeners de tanden te zetten in taaie maatschappelijke vraagstukken. Dat is wat de Nationale DenkTank doet.

Elk jaar selecteert de stichting twintig jonge, slimme en ambitieuze denkers, die onderzoek gaan doen naar belangrijke en actuele maatschappelijke thema’s. Doel is om met concrete mogelijke oplossingen daadwerkelijk maatschappelijke impact te realiseren.

AEF is ervan overtuigd dat juist jonge denkers het verschil kunnen maken in de samenleving. Daarom zijn we al sinds 2016 als structurele partner aan de Nationale DenkTank verbonden. De kracht van deze jonge onderzoekers ligt in hun onbevangenheid, frisse blik en enthousiasme. AEF begeleidt de jonge denkers in het lezen en begrijpen van de politiek-bestuurlijke context en sensitiviteit. Maar ook in hoe je de impact van voorgestelde oplossingen nóg sterker maakt en hoe je de resultaten nog beter uitdraagt.

Maar we denken óók mee op een meer praktische manier. We laten de jongeren kennis maken met en wegwijs maken binnen de publieke sector; hoe je samenwerkt met partners, hoe je je financiering onderbouwt. We geven feedback op projectvoorstellen, introduceren de jonge denkers bij mensen in ons netwerk, bespreken hoe je mensen benadert en aanspreekt en helpen in de voorbereiding van belangrijke gesprekken met partners.

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm