Adviseur

Edward Stigter

Bekijk profiel
email hidden; JavaScript is required
Edward Stigter 01

Over Edward

Edward Stigter studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en milieukunde aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen werkte Edward als beleidsmedewerker bij de gemeente Alphen aan de Rijn. Daarna bekleedde hij diverse management- en directeursfuncties bij verschillende (voormalig) ministeries.

Bij het Ministerie van VROM was hij o.a. directeur Mooi Nederland, een verzamelnaam voor een aantal kabinetsprioriteiten in het ruimtelijke domein. Bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf hij leiding aan de interdepartementale directie Eenvoudig Beter (stelselherziening omgevingsrecht).

Vervolgens was Edward enkele jaren directeur beleid bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Na zijn periode bij de VNG werd hij gedeputeerde in Noord-Holland. Hierin had hij onder andere klimaat en energie, omgevingsdiensten en data in portefeuille. Op landelijk niveau was hij namens de gezamenlijke provincies voorzitter van de Taskforce energie-infrastructuur en voorzitter van de bestuurlijke commissie Stikstof/Nationaal Programma Landelijk Gebied.

In zijn vrije tijd wil Edward vooral buiten zijn (wandelen, fietsen), is hij vrijwilliger bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en haalt hij zijn filmabonnement er elke maand royaal uit.

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm