Terug naar volledig programma

Samenwerken aan een verduurzaming van de industrie

Spreker(s): Cees Oudshoorn - clusterregisseur Zeeland, Mark Verheijen - clusterregisseur Chemelot, Tjisse Stelpstra - clusterregisseur Noord-Nederland, Ingrid Post - clusterregisseur Noordzeekanaalgebied, Annemarie Spierings - clusterregisseur Europoort/Moerdijk, Bart Teulings - AEF, Maarten van Poelgeest - AEF
Thomas richter B09t L5b SQ Jk unsplash

Samenwerken aan een verduurzaming van de industrie

Via het Nationaal Programma Verduurzaming Industrie (NPVI) wordt gewerkt aan de verduurzaming van de industrie in Nederland. AEF heeft voor het NPVI in de vijf industrieclusters het programma-management opgezet. De ministers van EZK hebben vijf clusterregisseurs benoemd, die industrie, netbeheerders en provincies in de clusters begeleiden om te komen tot programmering en realisatie van infrastructuur om duurzame energie bij de industriële bedrijven te krijgen.

Tijdens een openbare intervisie bespreken de clusterregisseurs onderling in uw aanwezigheid hun ervaringen nu zij bijna een jaar aan de slag zijn. Hoe werkt dat nou in de praktijk om betrokken partijen te laten samenwerken? Lukt het de infrastructuur voor elkaar te boksen om de industrie van duurzame energie te voorzien? En wordt daarmee ook de verduurzaming van de industrie versneld? Samen bespreken zij wat deze transitie zo complex maakt en geven ze ons een inkijk wat goed gaat en wat nog niet.

Het programma voor AEF Live ‘24
MELD JE AAN VOOR AEF LIVE

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm