Werken bij Andersson Elffers Felix

AEF zoekt ervaren adviseurs

 • Wil je op strategisch niveau bijdragen aan onze maatschappelijke impact?
 • Ben je ondernemend en heb je een netwerk in de (semi-)publieke sector? Of ben je in staat dit snel op te bouwen?
 • Heb je uitstekende analytische en sociale vaardigheden? En heb je gevoel voor verhoudingen?
 • Beschik je over probleemoplossend en lerend vermogen, en ben je creatief in je aanpak?
 • Ben je in staat met een projectteam resultaatgericht te werken, en opdrachtgevers daarin mee te nemen?
 • Beschik je over minimaal vijf jaar werkervaring, bij voorkeur als adviseur en/of projectleider? We zoeken versterking op zowel medior als senior niveau.
 • Én heb je interesse in een of meerdere werkvelden van AEF, zoals mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijk inrichting, veiligheid, zorg, sociaal domein of openbaar bestuur? Ervaring in mobiliteit, infrastructuur of ruimtelijke inrichting (bijvoorbeeld op het gebied van wonen) is een pré.

Solliciteer dan voor een functie als ervaren adviseur bij AEF!

AEF is een adviesbureau dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken in het brede publieke domein.

Bij het bureau werken adviseurs die worden gedreven door maatschappelijke betrokkenheid. We werken vanuit de eigenheid en unieke kwaliteiten van onze adviseurs. Voor elk publiek vraagstuk vinden we een passende aanpak.

Wij vinden het belangrijk om als bureau voldoende afspiegeling te zijn van de samenleving, omdat we denken dat dat ons werk beter en impactvoller maakt. Mede om die reden hechten we eraan om binnen onze interdisciplinaire adviesteams te kunnen werken met een diversiteit aan sociale en etnisch-culturele achtergronden.

Je werkt bij AEF aan strategische en actuele vraagstukken

Denk daarbij aan:

 • Hoe benutten overheden op nationaal en regionaal niveau de kansen die slimme voertuigen bieden?
 • Op welke manier kunnen we de woningbouw versnellen in de steden waar het tekort aan betaalbare en passende woningen het grootst is?
 • Hoe kunnen zorgaanbieders met behulp van data gezamenlijk de juiste zorg op de juiste plek kunnen bieden?
 • Hoe komt het dat sommige scholen met dezelfde financiering beter presteren dan andere?
 • Wat zijn de financiële consequenties van de corona-crisis voor gemeenten?
 • Hoe veilig voelen kinderen en jongeren in jeugdhulp met verblijf zich, en hoe kunnen we dat verbeteren?
 • Hoe richten we de opsporing in Nederland toekomstbestendig in?

Op onze projectenpagina en op LinkedIn staan nog meer voorbeelden van aansprekende vraagstukken waar we afgelopen jaren aan gewerkt hebben.

Werken als adviseur bij AEF is afwisselend, uitdagend en dynamisch

Samen met je ruim vijftig collega’s werk je aan belangrijke en actuele vraagstukken in de (semi-)¬publieke sector. Je collega’s hebben verschillende achtergronden, waaronder bedrijfskundigen, bestuurskundigen, juristen, natuurkundigen en psychologen. Hierdoor kunnen ze opdrachtgevers (bestuurders, beleidsbepalers en beslissers) voortdurend vernieuwende oplossingen bieden. AEF-adviseurs hebben gemeen dat ze maatschappelijk en inhoudelijk gedreven zijn, plezier halen uit hun werk en staan voor kwaliteit.

In projecten werk je doorgaans in teams van twee tot vijf adviseurs. De meeste adviseurs werken aan meerdere projecten naast elkaar. Als ervaren adviseur ben je vaak ook projectleider. Dit houdt in dat je, naast je inhoudelijke werkzaamheden binnen het project, ook verantwoordelijk bent voor overleg met de opdrachtgever, aansturing en ontwikkeling van teamleden en voor het sturen op resultaat binnen tijd en budget.

AEF biedt een werkomgeving waarin adviseurs zich kunnen ontplooien

Bij AEF werken we samen aan een ambitieuze, prettige en inspirerende werkomgeving, waarbij we oog hebben voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden zowel interne als externe trainingen aan om je te bekwamen in het vak. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke mentor. We moedigen aan om ook naast je werk maatschappelijk actief te zijn. De beloning bij AEF is marktconform.

Buiten projecten om organiseren we verschillende activiteiten, zoals de maandelijkse bureauavond en een halfjaarlijkse bureautweedaagse. Ook worden er verschillende inhoudelijke, sociale en sportieve activiteiten vanuit collega’s georganiseerd, zoals een leesclub, borrels, hardloopwedstrijden en wielertochten. De afgelopen jaren organiseerden we daarnaast verschillende keren AEF LIVE: een evenement waarbij we ons met honderden gasten verdiepten in de maatschappelijke vragen van de toekomst.

Zie jij jezelf werken bij AEF? Stuur dan je cv met motivatiebrief uiterlijk 2 mei 2021 naar werving@aef.nl.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Ruben Keijser of Aukje Hilderink via 030-2363030. Zij helpen je graag verder.

Op de hoogte blijven van ons werk en vacatures? Volg AEF op LinkedIn.

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm