Team

Sophie Hoogeboom

Adviseur

Ik bekijk het adviesvak graag vanuit mijn achtergrond als violist. Muziek maken vereist grondige voorbereiding, naar elkaar luisteren en er samen iets moois van willen maken. Die attitude neem ik mee in mijn werk voor AEF. In mijn projecten probeer ik steeds helder te krijgen wat er nodig is om verder te komen – om samen muziek te kunnen maken. 

Als adviseur en projectleider word ik geraakt door het concept van het integraal werken. Mijn ambitie is om elk vraagstuk te bekijken vanuit het perspectief van de inwoner of cliënt, en daar met professional en manager/bestuurder samen van te leren. Zo doe ik nu een actieonderzoek in zeven gemeenten naar een werkwijze om jonge potentiële daders van high impact crimes -zoals overvallen en straatroven-  naar arbeid toe te leiden. Ook was ik betrokken bij Samen op Reis, een samenwerkingsverband van reizigersorganisaties, vervoerders en overheden op stap naar een beter OV.

Eerder werkte ik als organisator bij onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest en zette ik een concertmanagement op om een verbinding te maken tussen klassieke muziek en bedrijfsleven. Naast mijn advieswerk speel ik in verschillende ensembles viool en altviool. Ook ben ik als ambassadeur betrokken bij Entrée, de jonge vrienden van het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.