Team

Jolien van der Vegt

Adviseur

Jolien van der Vegt is bestuurskundige en wordt enthousiast van vraagstukken waarin de politiek en maatschappij samenkomen. Ze werkte ruim vijf jaar met veel plezier voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met haar inhoudelijke gedrevenheid en analytische blik heeft ze bijgedragen aan beleidsontwikkeling en ondersteuning van de minister. 

Jolien gaat graag uitdagingen aan en stuurt daarbij op resultaat zonder het proces uit het oog te verliezen. Daardoor is ze in staat verantwoordelijkheid te dragen voor projecten, die vaak extern georiënteerd zijn. 

Zo organiseerde ze de 'Hoger-Onderwijs tour' waarin de minister met studenten en docenten van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen in gesprek ging over de toekomst van het hoger onderwijs.  

Als onderdeel van het rijkstraineeship, werkte Jolien voor Eurocommissaris Neelie Kroes, die de ‘Digitale agenda’ in haar portefeuille had. Daar leerde ze het Europese speelveld kennen, iets wat later goed van pas kwam toen ze Nederland vertegenwoordigde in het  Europese samenwerkingsverband voor hoger onderwijs, het Bolognaproces.

Bij AEF werkt Jolien aan opdrachten in de veiligheidsketen en in de landelijke en regionale Jeugdzorg.