Team

Jane Fain

Adviseur

Gecompliceerde vraagstukken – zoals die in de wiskunde -  zijn ingewikkeld, maar hebben wel één objectief juist antwoord. Complexe maatschappelijke vraagstukken daarentegen worden getypeerd door een groot aantal stakeholders, en daarmee door net zoveel belangen als mogelijke antwoorden. Dat is waar het voor Jane interessant wordt. 

Jane heeft een achtergrond in de Technische Bestuurskunde en weet daardoor goed de verbinding te leggen tussen verschillende disciplines in een maatschappelijke context. Zij spreekt de taal van de manager, bestuurder en jurist, maar weet zich ook te verstaan met de ICT’er , analist, en ingenieur.  Als ‘spin in het web’ behoudt zij het overzicht en zorgt zij ervoor dat er een sfeer gecreëerd wordt waar iedereen zich gehoord voelt.

Jane gelooft sterk in innovatie. Haar kracht ligt in het analyseren van systemen, processen en gedrag en hier patronen in te ontdekken. Vervolgens bepaalt zij samen met de opdrachtgever of deze patronen nog steeds de juiste zijn en wat er nodig is om onnodige routines te doorbreken. Hierbij verleidt zij betrokkenen om een andere bril op te zetten om naar de vraag te kijken.  Zij past hiervoor graag creatieve werkmethoden toe, zoals LEGO® SERIOUS PLAY®.

Sinds begin 2014 werkt Jane bij AEF. Hier heeft zij een divers projectenportfolio opgebouwd, onder andere in de domeinen ruimtelijke ordening, mobiliteit, zorg en veiligheid.