Team

Dominique Snel

Adviseur

Dominique (1987) wordt gedreven door een tomeloze nieuwsgierigheid naar hoe dingen werken. In haar werk zoekt ze de intellectuele uitdaging. Tijdens haar sabbatical in Nicaragua – waar zij driekwartjaar een hotel managede in de jungle – liet zij geen kans onbenut om haar internationale gasten te bevragen. Over schuldsanering in Zuid-Afrika, over het functioneren van het Canadese zorgstelsel of over de Amerikaanse wapenwetgeving.

Haar passie voor koken, yoga en leven in de tropen raakt ze niet meer kwijt. Tegelijk heeft het werk in Nicaragua het inzicht gebracht dat publieke vraagstukken haar na aan het hart liggen. Wanneer het lukt met scherpe analyses maatschappelijke kwesties te duiden en mensen vervolgens in beweging te krijgen, fietst ze zingend naar huis.

Dominique behaalde een bachelor politicologie aan het University College Utrecht (‘cum laude’). Daarna behaalde ze haar master in Europese geschiedenis aan de universiteiten van Leiden, Oxford en aan de Sorbonne in Parijs (‘cum laude’). Terug in Nederland onderzocht ze voor de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR) de verschuiving van nationaal naar Europees toezicht. Ook deed zij bij de Nationale Denktank onderzoek naar de toekomst van werk.

Sinds medio 2012 werkt Dominique bij AEF. Bij AEF houdt Dominique zich bezig met strategische (samenwerkings)vraagstukken in een brede waaier aan sectoren: veiligheid, media, zorg en wonen.