Adviseur

Dennis van den Berg

Bekijk profiel
email hidden; JavaScript is required
Dennis Van Den Berg2 40w

Over Dennis

Dennis van den Berg is een ervaren adviseur met veel kennis van het onderwijs. Hij onderzoekt vraagstukken graag vanuit meerdere perspectieven en disciplines. Daarom koos hij als studie voor de interdisciplinaire bachelor Bèta-gamma. In de bachelor mocht hij proeven van het beste wat de wetenschappen te bieden hebben: van sterrenkunde tot sociologie, van taalfilosofie tot celbiologie, van robotica tot psychologie, en van logica tot neurologie.

Omdat de mens de meest fascinerende van alle verschijnselen is, koos hij voor de master Cultuursociologie, die hij cum laude afrondde. Met de sociologische bril op gaat hij het liefst in gesprek met de mensen die het net even anders doen. Zo heeft hij de afgelopen jaren transgenders, avatars, drugsgebruikers, drugsdealers, en polyamoristen geïnterviewd. In een parallel universum zou hij dan ook het liefste documentairemaker Louis Theroux zijn.

Ook als adviseur heeft hij een bijzondere interesse voor de manieren waarop mensen, organisaties en systemen met elkaar interacteren. In zijn advieswerk houdt hij ervan om complexiteit te ontrafelen en met oplossingen te komen waar de uitvoeringspraktijk beter van wordt. Dat doet hij met een kritische blik, humor en positieve energie.

Voordat hij bij AEF werkte, was hij onderwijsadviseur bij denk- en doetank Kennisland en werkte hij als docent en praktijkonderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam. Door deze ervaring kent hij het onderwijs van binnen en van buiten. Hij verstaat de passie van de leraar en begrijpt de complexe opdracht van het onderwijs.

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm