Projecten

Regionale ambitie: ouderenzorg in Zuid-Holland Noord

Dominik lange VU Oi QW4 Oe LI unsplash 1 1

De komende jaren komt er veel op de ouderenzorg af. De toenemende zorgvraag, krapte in personeel en kansen van digitalisering nodigen uit om op andere manieren te werken. Steeds meer zorgorganisaties realiseren zich dat samenwerking nodig is en kansen biedt.

AEF ondersteunt diverse regionale samenwerkingsverbanden in de ouderenzorg. Het afgelopen jaar hebben Alke Nijboer en Aris van Veldhuisen samenwerkingsverband AVANT en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid ondersteund bij het formuleren van hun visie op de toekomst van de ouderenzorg in de regio. Het resultaat mag er zijn: de komende jaren slaan tien ouderenzorgorganisaties en het zorgkantoor de handen ineen. De organisaties trekken samen op rondom thema’s als het werven en behouden van personeel, samenwerking in de keten, digitalisering, opleiden & scholen, (ver)bouwen & wonen, gezamenlijke kennisontwikkeling en werken aan de kwaliteit van zorg.

Het is niet de vraag óf maar wanneer je mantelzorger wordt

Namens alle partijen deelden verpleeghuisbestuurders Daniëlle van der Veen (HOZO), Anne Leemhuis (Marente) en Marieke Bakker (Zorg & Zekerheid) onlangs hun verhaal in het Leidsch Dagblad. ’Het is niet de vraag óf maar wanneer je mantelzorger wordt’, was een van hun prikkelende stellingen.

Alke en Aris blijven AVANT de komende periode ondersteunen om de regiovisie verder uit te werken. Eerstvolgende mijlpaal is het vormgeven en begeleiden van een vaste programmaorganisatie die de ambities van de regiovisie verder in praktijk kan brengen.

Lees hier meer over de regiovisie op de ouderenzorg van de toekomst.

Wil je meer weten over hoe AEF regio’s ondersteunt bij visievorming en samenwerking in de zorg? Neem dan contact met ons op; we komen graag langs voor een kop koffie!

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm