Nieuws

Pieterjan van Delden wint prijs

Pieterjan van Delden wint voor de derde keer de Professionele Publicatie Prijs (PPP) van branche-organisatie ROA.

Pieterjan van Delden is voor zijn artikel ‘Samenwerking in de Frontlijn, Een nieuw ijkpunt voor professionalisme' onderscheiden met de Professionele Publicatie Prijs (PPP) 2012 van branchevereniging ROA (Raad voor Organisatieadviesbureau's).
Pieterjan deelt de prijs met Cisca Ansems, Bas Kersten en Willem van Spijker van bureau Van Vieren voor hun gezamenlijke artikel ‘IJburg, wijk zonder scheidslijnen’. De PPP 2012 werd uitgereikt tijdens de Ernst Heijmanslezing 2013, dit jaar verzorgd door Paul Schnabel, directeur van het SCP. 

In zijn artikel voor het tijdschrift M&O kent Pieterjan van Delden 'frontlijnprofessionals’ een belangrijke rol toe. Zij zullen komende jaren het beeld bepalen. Weerbarstige maatschappelijke problemen vragen om een gezamenlijke aanpak van publieke organisaties. Zo ontstaan er samenwerkingsverbanden die gedragen worden door een kleine groep frontlijnprofessionals. Hun aantal is dan wel klein, maar hun belang is groot. Het lastige van hun positie is, dat ze zich snel geïsoleerd en ondergewaardeerd kunnen voelen ten opzichte van hun moederorganisatie. Aan de hand van casussen laat Pieterjan van Delden zien dat het ook anders kan.

Het is voor de derde keer Pieterjan onderscheiden wordt met een vakprijs. Eerder werd zijn boek Professionele organisaties (1996) bekroond met de Professionele Publicatie Prijs. In 2003 volgde een prijs voor het artikel Vereenvoudiging als Strategie, verschenen in Holland Management Review.
 

Pieterjan van Delden, Samenwerking in de Frontlijn, Een nieuw ijkpunt voor professionalisme, 
in: M&O, Tijdschrift voor Management en Organisatie, jrg.65 (2011), nr.6, p.16-28