Case

Onderzoek naar de overgang met 18 jaar bij gezinshuizen

Sociaal domein

Vorm jij een gezinshuis met een jongere die komend jaar 18 jaar wordt of heb je recent ervaring met een jongere die 18 jaar is geworden? 

Dan nodigen we je graag uit voor een onderzoek naar de ervaringen van gezinshuizen en jongeren met de overgang op 18 jaar.

Dit onderzoek wil in beeld brengen waar jongeren en gezinshuisouders tegenaan lopen als een jongere 18 jaar wordt. Lukt het om geschikte woonruimte en hulp te vinden na 18? Zijn er mogelijkheden om jongeren na 18 in het gezinshuis te houden, als dat gewenst is? Wat gaat wel goed en wat niet?

Om deze vragen te beantwoorden voeren we gesprekken met gezinshuisouders en met jongeren. Wil je bijdragen aan het onderzoek? En heb je ervaring met deze vragen? Dan horen we graag van je.

Wat vragen we?
Wij komen bij je langs voor een gesprek. Dit duurt ongeveer een uur. We plannen het gesprek zo flexibel mogelijk in op een moment dat jou uitkomt.

De resultaten van de gesprekken nemen we mee in een rapport voor de minister van VWS en de Tweede Kamer. Alles wat je zegt blijft anoniem en is nooit herleidbaar naar specifieke personen of instellingen.

Dit onderzoek is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Samenleving (VWS). Het wordt uitgevoerd door onderzoekers van Andersson Elffers Felix (AEF). 

Wie kun je contact opnemen?
Deelnemen of vragen? Contactpersoon is Sjors de Ruiter van AEF via S.deRuiter@aef.nl