Actueel 22 november 2021

Hans Andersson over het vak van organisatieadviseur

B maarten 026kc 1600 900
Hans Andersson (r) in 2018 in gesprek met Maarten Veraart (Bert Muller)

Hans Andersson (75), medeoprichter van Andersson Elffers Felix, heeft samen met Jan Tromp een nieuw boek uitgebracht: De Influisteraar.

Voor het boek praatte oud-Volkskrant journalist Jan Tromp verspreid over een periode van vier jaar met hem. Gesprekken over de invloed die adviseurs hebben op ondernemingen en organisaties.

De motivatie van Hans Andersson is altijd geweest om met organisatieadvies maatschappelijke verandering teweeg te brengen. Neem bijvoorbeeld de Nederlandse politie en de reorganisatie daarvan. Hans Andersson was in 1977 mede-opsteller van het rapport ‘Politie in Verandering’. En daar is hij nog altijd trots op: “Als wij niet met Politie in Verandering waren gekomen, had het nog jaren geduurd voordat de beweging ontstond van een autoritaire politieorganisatie naar een politie die midden in de samenleving zou moeten staan.”

Ook was hij betrokken bij de herziening van de Vreemdelingenwet in 2000, en bij grote transformaties binnen de Nederlandse Spoorwegen in het begin van de jaren 90. Hans verliet AEF in 2006 en ging daarna door als zelfstandig adviseur.

Jan Tromp, De Influisteraar, Hans Andersson en de wereld van de organisatieadviseur, Mediawerf, 2021
In het FD: Rob de Lange, Influisteraar' Hans Andersson en de noodzaak van organisatieadviseurs
Nieuwsbericht op consultancy.nl
Leven en werk van Hans Andersson op Wikipedia

Deze zoekopdracht heeft geen resultaten opgeleverd. Probeer het met een andere zoekterm