Nieuws

Michael van der Velden nieuwe voorzitter ROA

Michael van der Velden benoemd tot voorzitter van de ROA

Michael van der Velden is gekozen tot voorzitter van de ROA, de bracheorganisatie van organisatieadviseurs in Nederland. Michael van der Velden is sinds 2007 bestuurslid van de ROA en volgt Ellen Peper op deze functie sinds 2011 heeft vervuld.
 
Michael van der Velden (1963) studeerde vrije studierichting bedrijfskunde aan de UvA (cum laude). Hij werkt vanaf 1990 bij AEF. Zijn specialismen liggen op het gebied van fusies, bouwen en wonen, zorg, openbaar bestuur/gemeenten, vernieuwingstrajecten en turnaround van organisaties.
 
Hij is lid van het bestuur van Raad van Organisatie Adviesbureaus (brancheorganisatie ROA) en lid van het bestuur van Dansgroep Amsterdam. Daarnaast is hij lid geweest van de Raad van Toezicht van stichting AORTA (architectuurcentrum regio Utrecht).
 
Michael van der Velden verzorgt de vaste column 'Tegen het Licht' in het tijdschrift 'Management en Consulting' over ethische kwesties en de toepassing van de Ooa/ROA gedragscode in het organisatieadvieswerk. Hij heeft daarnaast enkele publicaties op zijn naam staan over woningcorporaties, zorg, vastgoed en gemeentelijk beleid (veiligheid en sociale infrastructuur).
 
Zie zijn Linkedin-profiel en het ROA-persbericht