Nieuws

AEF zoekt ervaren adviseurs / projectleiders...


...in de domeinen openbare orde & veiligheid en mobiliteit & ruimte.

• Wil je op strategisch niveau bijdragen aan een sterkere (semi-)publieke sector?
• Ben je ondernemend en heb je een netwerk in het maatschappelijk speelveld? Of ben je in staat dit snel op te bouwen?
• Ben je in staat om zelfstandig te werken in projecten? En teams te sturen op resultaat, en opdrachtgevers daarin mee te nemen?
• Beschik je over probleemoplossend en lerend vermogen, en ben je creatief in je aanpak?
• Beschik je over uitstekende analytische- en sociale vaardigheden? 
• Kun je naar buiten treden en heb je gevoel voor verhoudingen?
• Beschik je over minimaal drie jaar werkervaring als adviseur en/of projectleider én heb je ambitie in de werkvelden openbare orde en veiligheid en/of ruimte en mobiliteit?

Solliciteer dan voor een functie als adviseur bij AEF!
AEF is een springlevend adviesbureau, dat sinds 1982 actief is in een groot aantal maatschappelijke sectoren. We adviseren overheden, publieke en private organisaties op alle niveaus. Onze inzet is breed: we dragen bij aan vraagstukken op stelsel- en organisatieniveau in de vorm van (strategische) business cases, beleidsevaluaties en fusies & overnames. Maar innoveren ook in de uitvoering door middel van procesoptimalisaties en programmabegeleiding.


Je houdt je bij AEF bezig met strategische en actuele vraagstukken. Denk daarbij aan: 
• het samen met belanghebbenden opstellen van een gedragen meerjarenplan voor meer verkeersveiligheid 
• het verbeteren van de kwaliteit van de rechtspraak door ontwikkeling van vakmanschap van rechters
• het ontwikkelen van strategieën voor gemeenten en woningcorporaties om de energietransitie te versnellen
• het evalueren van de impact van het Landelijke Steunpunt Extremisme op geradicaliseerde jongeren en hun families
• in beeld brengen hoe snel de politie in Nederland te plaatse is en bepalen hoe de politie hier beter op kan sturen
• het evalueren van de bijdrage van de boordcomputer die verplicht in taxi’s zit aan de doelen van het kabinet
• het verbeteren van de samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail gericht op het beheer en onderhoud van het spoor 

Werken als adviseur bij AEF is afwisselend, uitdagend en dynamisch
Samen met je ruim 50 collega’s werk je aan belangrijke en actuele vraagstukken in de (semi-)­ publieke sector. Je collega’s hebben verschillende achtergronden, waaronder bedrijfskundigen, bestuurskundigen, juristen, natuurkundigen en psychologen. Hierdoor kunnen ze opdrachtgevers (bestuurders, beleidsbepalers en beslissers) met vernieuwende oplossingen bedienen. AEF-adviseurs hebben gemeen dat ze inhoudelijk gedreven zijn, plezier halen uit hun werk en staan voor kwaliteit.

In projecten werk je doorgaans in teams van twee tot vijf adviseurs. De meeste adviseurs werken aan meerdere projecten naast elkaar. Als adviseur met ervaring werk je vaak in de rol van projectleider. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het coördineren van werkzaamheden tussen de teamleden, voor het overleg met de opdrachtgever, en voor het sturen op resultaat binnen de beschikbare tijd en geld.

AEF biedt een werkomgeving waarin adviseurs zich kunnen ontplooien
AEF biedt een ambitieuze, prettige en inspirerende werkomgeving, waarbij er oog is voor je ontwikkeling als adviseur en als mens. Zowel interne- als externe trainingen worden aangeboden om je te bekwamen in het vak. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke mentor. We moedigen aan om ook naast je werk maatschappelijk actief te zijn. De beloning bij AEF is marktconform.

Buiten projecten om organiseren we verschillende activiteiten, zoals de maandelijkse bureauavond en de halfjaarlijkse bureautweedaagse. Ook zijn er verschillende initiatieven vanuit collega’s, zoals een wintersportweekend, hardloopevenementen en een tweejaarlijkse alumni-bijeenkomst. De afgelopen jaren organiseerden we tweemaal ‘AEF LIVE’: een evenement waarbij we ons met honderden gasten verdiepen in de maatschappelijke vragen van de toekomst. Op 13 juni 2019 staat de volgende aflevering op het programma.

Zie jij jezelf werken bij AEF? Stuur dan je cv met motivatiebrief uiterlijk 30 juni 2019 naar werving@aef.nl
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daan Boot of Evelien Rutgers via 030-2363030. Zij helpen je graag verder.