Nieuws

AEF Live 2017; drukbezocht en inspirerend


Op 14 september 2017 organiseerde Andersson Elffers Felix (AEF) de tweede editie van AEF Live. AEF Live is een ‘levend magazine’ waarin het adviesbureau ruimte wil maken voor gesprek en discussie over actuele publieke opgaven.  

Het kantoorpand van AEF (ontworpen door architectenbureau Mecanoo en uitgebreid met een tuinpaviljoen onder een hellend grasdak) werd voor het festival optimaal gebruikt om zoveel gasten in huis te kunnen herbergen. Er werd flink geschoven worden met het meubilair, er werden tenten opgeslagen in de tuin en de oude garageruimte werd geschikt gemaakt voor een expositie door HKU-studenten. Die voorzorgsmaatregelen waren geen overbodige luxe gezien de grote hoeveelheid regen van die dag. Tegelijk werkte het slechte weer ook verbroederend.

Het programma kende een brede waaier aan thema's, verdeeld over meer dan twintig workshops, vormgegeven door adviseurs van AEF, in samenspraak met de inleiders, waaronder Pieter Hilhorst, Tom van der Meer, Siebe Riedstra, Carl Rohde, Jesse Frederik, Udo Kock, Kees Vendrik, Jolande Sap en Jet Bussemaker. De gasten waren afkomstig uit het brede netwerk van AEF en omvatten een bonte mix van opdrachtgevers, beleidsmakers, wetenschappers en praktijkmensen, zowel jong en oud en van verschillende komaf. In talloze parallelle sessies gingen zij met inleiders en met elkaar in gesprek.

De avond werd in stijl afgesloten door pop-up dominee Rikko Voorberg, omlijst door managing partner Aris van Veldhuisen op het kerkorgel. Onder de kop ‘waar mogen we nog op hopen?’ riep Rikko in een opzwepende donderpreek het publiek op om woede niet weg te stoppen, maar deze te cultiveren en in te zetten voor de goede zaak.