Nieuws

AEF is op zoek naar startende adviseurs


• Wil jij bijdragen aan een sterkere (semi-)publieke sector? 
• Kun je complexe problemen op een systematische manier ontleden? 
• Heb je affiniteit met maatschappelijke, strategische en/of bedrijfskundige vraagstukken? 
• Maak je makkelijk verbinding met verschillende soorten mensen? 
• Heb je (bijna) een WO masterdiploma op zak en heb je minder dan een jaar werkervaring?
• En wil je werken bij een onafhankelijk adviesbureau, waar je met 50 ambitieuze collega’s het verschil kunt maken in toonaangevende projecten? 

Solliciteer dan voor een functie als adviseur bij AEF!

AEF is een energiek en betrokken adviesbureau dat sinds 1982 actief is in een groot aantal maatschappelijke sectoren. We adviseren overheden en (semi-) publieke organisaties op alle niveaus. Onze inzet is breed. We dragen bij aan zowel oplossingen op het niveau van organisaties als op het niveau van de landelijke politiek. Dit doen we onder andere in de vorm van (strategische) business cases, beleidsevaluaties en procesoptimalisaties.

Bij AEF werken adviseurs die worden gedreven door maatschappelijke betrokkenheid. We werken vanuit de eigenheid en unieke kwaliteiten van onze adviseurs. Voor elk publiek vraagstuk vinden we een passende aanpak. Omdat we aan veel verschillende vraagstukken werken, streven we naar een interdisciplinair team met een diversiteit aan achtergronden.  Kom jij ons team versterken?
 
Je houdt je bij AEF bezig met strategische en actuele vraagstukken. Denk daarbij aan: 
• het optimaliseren van de beddenplanning in een ziekenhuis
• het opstellen van een gedragen meerjarenplan voor meer verkeersveiligheid
• het bouwen van een verdeelmodel voor de verdeling van middelen over gemeenten
• het doorlichten van de bedrijfsvoeringsafdelingen van de inspectie van een ministerie
• het ontwikkelen van een strategie voor gemeenten en woningcorporaties om de energietransitie te versnellen
• het uitvoeren van een maatschappelijke kosten-baten analyse voor de re-integratie van statushouders
• het onderzoeken van de mogelijkheden voor kinderen met een beperking om onderwijs te volgen

Het leven als adviseur bij AEF is afwisselend, uitdagend en dynamisch 
Je werkt aan belangrijke en actuele vraagstukken in verschillende domeinen: politie en justitie, welzijn, zorg, mobiliteit en onderwijs zijn slechts enkele voorbeelden. Je collega’s hebben verschillende achtergronden, waaronder: natuurkundigen, bestuurskundigen, bedrijfskundigen, wiskundigen, economen, psychologen. Dit stelt ons in staat om een vraagstuk vanuit diverse kanten te belichten en opdrachtgevers vernieuwende oplossingen te bieden. AEF-adviseurs delen een sterk analytische en inhoudelijke basis, halen er plezier uit de onderste steen boven te halen en staan voor kwaliteit. 

In projecten maak je deel uit van een team. Binnen het team leunen wij op ieders gevoel van verantwoordelijkheid en werk je zelfstandig onderdelen van het project uit. Geen dag is hetzelfde. Je werkzaamheden variëren van het maken van (kwantitatieve) analyses en het uitvoeren van onderzoek tot het begeleiden van werksessies, het voeren van interviews en het adviseren van je klant. Je bent hierbij in staat bruggen te slaan tussen beleid en uitvoering en bent gesprekspartner voor de uitvoering en sparringpartner voor beleidsmakers.

AEF biedt een werkomgeving waarin adviseurs zich kunnen ontplooien
AEF biedt een ambitieuze, collegiale en inspirerende werkomgeving, waarbij er oog is voor je ontwikkeling als adviseur en als mens. Zowel interne- als externe trainingen worden aangeboden om je te bekwamen in het vak. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke mentor.
 
Buiten projecten om organiseren we verschillende activiteiten, zoals de maandelijkse bureauavond en een halfjaarlijkse bureautweedaagse. Ook zijn er verschillende initiatieven vanuit collega’s, zoals een wintersportweekend en een tweejaarlijkse alumni-bijeenkomst. De afgelopen jaren organiseerden we driemaal ‘AEF LIVE’: een evenement waarbij we ons met honderden gasten verdiepten in de maatschappelijke vragen van de toekomst. 

Het salaris bij AEF is marktconform. We bieden een jaarcontract met mogelijkheid tot verlenging naar een vaste aanstelling. Daarnaast ontvang je een OV-abonnement voor woon-werkverkeer en heb je de mogelijkheid om af en toe thuis te werken. 

Zie jij jezelf werken bij AEF? Stuur dan je cv met motivatiebrief uiterlijk 22 maart 2020 naar werving@aef.nl.
 
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Evelien Rutgers of Daan Boot via 030-2363030. Zij helpen je graag verder.

Op de hoogte blijven van ons werk en vacatures? Volg AEF op LinkedIn.