Nieuws

AEF heeft ruimte voor ervaren adviseurs


- Wil je op strategisch niveau bijdragen aan onze maatschappelijke impact?
- Ben je ondernemend en heb je een netwerk in de (semi-)publieke sector? Of ben je in staat dit snel op te bouwen?
- Kun je zelfstandig werken in projecten? En ben je in staat teams sturen op resultaat, en opdrachtgevers daarin mee nemen?
- Beschik je over probleemoplossend en lerend vermogen, en ben je creatief in je aanpak?
- Heb je uitstekende analytische en sociale vaardigheden? En heb je gevoel voor verhoudingen?
- Beschik je over minimaal vijf jaar werkervaring als adviseur en/of projectleider én heb je ambitie in een of meer werkvelden van AEF, zoals veiligheid, mobiliteit, zorg, onderwijs en openbaar bestuur?

Solliciteer dan voor een functie als adviseur bij AEF!

AEF is een adviesbureau dat zich richt op maatschappelijke vraagstukken. We ondersteunen overheden, publieke en private organisaties bij strategische vernieuwingen. Dat doen we door middel van hoogwaardig advies, onderzoek en begeleiding bij verandering. We adviseren op verschillende niveaus; we dragen bij aan vernieuwing van stelsels, de verandering van organisaties en de innovatie van de uitvoering. We worden voor steeds uitdagendere opdrachten gevraagd en hebben mensen zoals jou nodig om die te kunnen doen.

Je werkt bij AEF bezig aan strategische en actuele vraagstukken. Denk daarbij aan:

- het samen met alle stakeholders opstellen van een gedragen meerjarenplan voor meer verkeersveiligheid
- het organiseren van het politiek-bestuurlijke traject om tot een Nationaal Programma voor Groningen te komen
- het uitvoeren van een maatschappelijke kosten- en batenanalyses voor de re-integratie van statushouders
het doorlichten van de organisatiecultuur bij het Nederlands Forensisch Instituut
- het ontwikkelen van strategieën voor overheden en woningcorporaties om de energietransitie te versnellen
- het opzetten van een samenwerkingsverband tussen een ziekenhuis en de eerstelijns zorg
- het herijken van het gemeentefonds voor het gehele sociale domein. Het gaat om 16 miljard euro.

Op onze website en de AEF-LinkedIn-pagina staan nog veel meer aansprekende vraagstukken waar we afgelopen jaren aan hebben gewerkt.

Werken als adviseur bij AEF is afwisselend, uitdagend en dynamisch

Samen met je ruim 50 collega’s werk je aan belangrijke en actuele vraagstukken in de (semi-)­ publieke sector. Je collega’s hebben verschillende achtergronden, waaronder bedrijfskundigen, bestuurskundigen, juristen, natuurkundigen en psychologen. Hierdoor kunnen ze opdrachtgevers (bestuurders, beleidsbepalers en beslissers) voortdurend vernieuwende oplossingen bieden. AEF-adviseurs hebben gemeen dat ze maatschappelijk en inhoudelijk gedreven zijn, plezier halen uit hun werk en staan voor kwaliteit.

In projecten werk je doorgaans in teams van twee tot vijf adviseurs. De meeste adviseurs werken aan meerdere projecten naast elkaar. Als ervaren adviseur ben je vaak ook projectleider. Dit houdt in dat je, naast je inhoudelijke werkzaamheden binnen het project, ook verantwoordelijk bent voor overleg met de opdrachtgever, aansturing en ontwikkeling van teamleden en voor het sturen op resultaat binnen tijd en budget.

AEF biedt een werkomgeving waarin adviseurs zich kunnen ontplooien

Bij AEF werken we samen aan een ambitieuze, prettige en inspirerende werkomgeving, waarbij we oog hebben voor ieders persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden zowel interne als externe trainingen aan om je te bekwamen in het vak. Hierbij word je begeleid door een persoonlijke mentor. We moedigen aan om ook naast je werk maatschappelijk actief te zijn. De beloning bij AEF is marktconform.

Buiten projecten om organiseren we verschillende activiteiten, zoals de maandelijkse bureauavond en de halfjaarlijkse bureautweedaagse. Ook zijn er verschillende initiatieven zoals een wintersportweekend, hardloopevenementen en een tweejaarlijkse alumni-bijeenkomst. We zijn erg trots op de verschillende edities van AEF Live die we afgelopen jaren hebben georganiseerd. Een programma met bijdragen van autonome denkers over onderwerpen die er toe doen, met als doel elkaar aan te zetten tot reflectie en actie.

Zie jij jezelf werken bij AEF? Stuur dan je cv met motivatiebrief voor 25 november 2019 naar werving@aef.nl en richt je brief aan Daan Boot.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Daan Boot of Evelien Rutgers via 030-2363030. Zij helpen je graag verder.